maanantai 11. huhtikuuta 2011

Pyhä jalkautuu (rai)ruohonjuureen

Joko olet kylvänyt rairuohon? Ei se mitään, en minäkään. Tänään kaivan multapussin ja laitan siemenet ”muovipussikasvihuoneeseen”. Pääsiäissunnuntaiksi ehtii hyvin kasvattaa uuden elämän ihmeen, jonka seasta kurkistavat pikkuiset suklaamunat ja keltaiset tipuset. Näistäkin symboleista löytyy lisätietoja: evl.fi/pyha/paasiainen.
Kuva: kotimaa24.fi

Vihertävä ruoho ja voikukat alkavat pian puskea myös torikivien koloista. Pyhä jalkautuu kirjaimellisesti keväänmerkkien luo ja kutsuu kaikki mukaan hyvän asian puolesta.

Tule mukaan pääsiäistempaukseen Helsingin Tuomiokirkolle 15.4. ja 26.4 klo 15–17


Kuka kuuntelee köyhää -ryhmä, kirkon Pyhä-painopiste sekä Helsingin seurakuntayhtymä järjestävät Helsingin tuomiokirkon edustalla paaston- ja pääsiäisajantempaukset. Paastonaikana perjantaina 15.4. kello 15–17 aiheena on ”köyhän toive”, ja pääsiäisviikolla tiistaina 26.4. kello 15–17 aiheena ”köyhän toivo”.

Molemmissa tapahtumissa luetaan hiljaisia, lyhyitä rukouksia kaiken kansan keskellä kulkien. Tempauksilla kiinnitetään huomiota siihen, miten kärsimys ja kiitos ovat läsnä meissä nykyaikana. Tempaukset järjestetään vapaaehtoisvoimin. Rukouksia lukemaan voi ilmoittautua Pyhä-painopisteen projektisihteeri Marjukka Laiholle, marjukka.laiho(at)evl.fi tai p. 09-180 2342.


Tempauksen lisäksi Pyhässä on menossa täysi hulina ja hulabaloo ensi vuoden toimintasuunnitelmasta. Ehdotuksia osahankkeiksi otetaan edelleen vastaan. Tiedote asiasta on ollut Sakastin uutisissa, samoin Pyhän FB-ryhmässä ja täällä blogissa. Nyt vain se tehokkain viestiväline vielä käyttöön, elikkäs puskaradio!

Kuiskitaanhan pyhiä juttuja sekä itseksemme että keskenämme, ruohonjuuressa ja puskaradiossa. Ja voihan niitä viestejä lähettää myös yhteiseen eetteriin. Pyhä Sihteeri päivittää sivuja ja kerää toimintamalleja suurella ilolla. Lomake löytyy täältä.

Kauniita kevätpäiviä tältä erää! Ja toivottavasti tavataan Tuomiokirkolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti