torstai 12. tammikuuta 2012

Juurille ja uusiin alkuihin - Pyhän yhteyteen

Tänä vuonna Pyhä palaa toiminnallisille juurilleen. Myllyksen Riikka on palannut äitiyslomalta ja Pyhä Sihteerin sijaisuus on osaltani tämän blogin viimeistelyä vaille valmis. Tämä on minun kiitokseni.

"Tie valmis on, voin löytää sen keskellä kysymyksien."

Vuosi on ollut varsin kokemusrikas, antoisa, ilahduttava ja opettavainenkin. Ennen kaikkea olen vuoden aikana oppinut kärsivällisyydestä ja ihmissuhteista. Siitä, miten asioiden opettelu vie aikansa ja miten kaiken takana on luottamus, kuulluksi tuleminen ja kokemus yhteisestä asiasta. Nuo suuret sanat mahtuvat kirjoitettuna parille riville; elettynä ne tuskin mahtuvat edes yhteen ihmiselämään. Se on meidän sovitusta kaipaavien kohtalo, epätäydellisyyden sietäminen. Onneksi kuitenkin on pyhä! Täydentävä, täydellistävä; näettyä ja koettua suurempi yhteys ja kutsu yhteiseen työhön.

"Tie valmis on, voin löytää sen. Sen teki Luoja ihmisten."

Minulle kulunut vuosi on ollut ennen kaikkea kutsua kirkon työhön: tällaistakin hulluaan Jumala voi kutsua rakentamaan valtakuntaansa! Tänä vuonna jatkan kutsun kuulostelua - rukouksessa, seurakunnassa, työssä ja vapaa-ajalla. Edessä on useita valmisteluja teitä, enkä tiedä mikä risteys tulee ensimmäisenä. Jatkan kulkua pappis- ja tutkimuskutsumuksia, kauko- ja maallekaipuuta, vapauden- ja turvallisuuden tasapainoa tunnustellen. Onneksi seuraava liikennemerkki ei vielä näy - siksi otan jokaisen askeleen suurella uteliaisuudella ja tarkkaavaisuudella. Askel on arvokas sinänsä. Kyllä kutsumus kantaa ja sen kuulee, kun uskaltaa taivaltaa pyhän yhteydessä.

"Tie valmis on nyt tunnen sen ja lähden matkaan palvellen."

Vaikka tuntemattomat ovat tiet, niin toivottavasti tavataan turuilla ja toreilla. Lämmin kiitos kaikille yhteisestä, antoisasta vuodesta Pyhän palveluksessa!

Niiaten, kumartaen ja pari valssikäännöstä pyörähtäen,

Marjukka
Pyhä Sihteeri 12.1.2011-12.1.2012

P.S. Tänä vuonna Pyhä palaa myös temaattisille juurilleen. Pilottitoiminta alkoi sunnuntaista; vuodenvaihteessa ilmestyi kattava kokoelma sunnuntainvieton vinkkejä ("Onneksi on pyhä! Noin 52 tapaa viettää sunnuntai", toim. M. Laiho & P. Ranta, Kirjapaja); kuluvan vuoden syksyllä painopisteen taival päätetään koko seurakunnan sunnuntaihin. Näistä kaikista voit lukea lisää blogista kuluvan vuoden aikana! Pysy siis linjoilla! ☺

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti