maanantai 14. maaliskuuta 2011

Pääsiäispuuhia ja puhdistavaa paastoa

Tervehdys projektisihteeriltä! Onpa tämä maaliskuu edennyt nopsaan. Aurinko kiipeää jo korkealle ja kevättä on ilmassa.

Pyhän sijaisuuden myötä osallistun ensimmäistä kertaa kirkkovuoden kiertoon kirkon työntekijänä. Kirkollisten ajanjaksojen pitkäkestoisuus ja ennakoiva työote onkin ollut uutta. Viime viikot ovat kuluneet tiiviisti pääsiäismateriaalia koostaessa ja työstäessä. Laajojen verkostojen kautta Pyhä-sivuille on ilmestynyt vinkkiä ja linkkiä esimerkiksi edellisessä blogissa mainituista vaelluksista. Lisää materiaalia putkahtaa ulos jatkuvasti. Pääsiäisen rukouskortti ehti hädin tuskin painosta, kun se jo hätyyttelee hittituotteen asemaa, jee! Lisätietoja ilmaisen kortin tilaamisesta ja muista pääsiäisihanuuksista löydät osoitteesta evl.fi/pyha/paasiainen.

Tässä Pyhään pääsiäisiloon valmentautuessa olen sukeltanut pyhään aikaan kokonaisvaltaisesti. Kämppikseni kanssa aloitimme tuhkakeskiviikkona ”detox-paaston”. Kutsukoon paavilliseksi ken tahtoo, mutta kyllä kahvin, lihan, sokerin ja alkoholin pois jättäminen pistää ajattelemaan! Pyhä tulee iholle, arjen valintojen keskelle. Mistä kahvi tulee? Missä se viljellään? Miksi sitä juon ja mitä se minulle tekee? Arkiset itsestäänselvyydet muuttuvat harkittaviksi asioiksi. Samalla tulee ajatelleeksi omaa hyvinvointiaan ja yhteiskunnassamme vallitsevia tapoja. Tällaisesta ekopaastosta, jossa kiinnitetään huomiota myös tuotteiden alkuperään ja kuljetusprosesseihin, voit lukea Ilkka Sipiläisen alustuksen pääsiäissivuilta.

Paastoilun ja pääsiäisilon lisäksi Pyhässä valmentaudutaan tulevaan. Kristillisten kesäjuhlien tour, pyhiinvaellukset, syksyyn liittyvät sunnuntaipuuhat sekä kaikenlainen tiedotus ja viestintä vievät projektisihteerin työaikaa. Pyhä-artikkeleita onkin tulossa eri lehtiin kevään aikana, kannattaa tsekkailla! Samalla katse on jo seuraavassakin vuodessa, sillä tekeillä on toimintasuunnitelma vuodelle 2012. Tuolloin painopisteen vuosiaiheena on Pyhän yhteydessä. Suunnitelmia on paljon, suuntaan ja toiseen. Niistä lisää tuonnempana.

Puhdistavaa paastonaikaa kaikille!

Toivottaa,

Pyhä Sihteeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti