tiistai 1. maaliskuuta 2011

Tervetuloa, Pyhä(än)!

Toimittaja Johanna Korhonen otti taannoin riskin ja puhui pyhästä sanomalehden sivulla (HS 30.12.2009). Hankalasta asiasta, universaalista pyhän kokemuksesta oli haastavaa kirjoittaa. Kuitenkin toimittaja näki haasteen välttämättömänä, sillä ”ihmisyhteisö, joka ei pysty jakamaan pyhän kokemusta on rampa”. Pyhä on kohottava voima, jonka puute johtaa synkkään laskukierteeseen, pahuuteen.

Tähän pyhän haasteeseen myös kirkko on rohjennut tarttua. Viimeisen vuoden aikana pyhää on tunnusteltu ja sille on etsitty sanallisia muotoja. Tänä vuonna on siirrytty pohtimaan ihmisen oikeutta pyhään. Saanko etsiä, saanko löytää, saanko kokea - juuri niin kuin minä koen? Missä ja miten?

Haaste on valtaisa. Näkemyksiä, kokemuksia, ”minun pyhääni” riittää. Tämä on mahtavaa, ajassa on siis paljon pyhää! Joskin on myös puutetta pyhästä, tai ainakin puhetta puutteesta. Niin muodoton, mutta niin tärkeä! Näin olen ensimmäisen sihteerikuukauteni aikana kuullut monen huokaavan. Hyppäsin liikkuvaan junaan, jossa saan sijaistaa pyhän lähellä olevaa kollegaa hänen äitiyslomansa ajan. Pyhä etsii muotoaan ja minä etsin pyhän muotoa - kirkon ensimmäisen yhteisen painopisteen.

Tervetuloa siis Pyhä(än)! Tervetuloa kokemaan, jakamaan, keskustelemaan. Joka toinen viikko tässä blogissa kirjoittaa ”vieraileva tähti”, joka toinen viikko voit lukea ”projektisihteerin päiväkirjaa” eli kokoavia kuulumisia Pyhä-painopisteestä. Jaossa on ajatuksia ja arvoja, tekoja ja toimintatapoja. Ja mikä parasta, tämä media todella on sosiaalinen. Kommenttimahdollisuus on tarjolla joka viikko, vierailevan tähteyden hetkiä voit varata sähköpostitse, pyhapainopiste@gmail.com.

Tänään pyhä koskettaa minua kevätkuun alun kirkkaudessa. Elämän voima valaisee kadut, kuljemme kohti pääsiäisen iloa. Siitä kirjoittaa ensimmäinen vieraileva tähti seuraavassa blogissa.

Aurinkoisin terveisin,

Pyhä Sihteeri

P.S. Kiva, kun olet mukana blogistanissa! Odotan mielenkiinnolla tulevia keskusteluja.

2 kommenttia:

  1. Raikas avaus, etsikäämme Pyhää ja sukeltakaamme siihen yhteistuumin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Laura! Otetaan tästä sellainen reipas sukelluskurssi, ihan omatoimisesti. Iloa uuteen viikkoon!

    VastaaPoista