maanantai 28. maaliskuuta 2011

Pyhä Kesäaika & Suunnitelmat 2012

Tämä kirjoitus sisältää kutsun.

”Hän taas tanssii tahtiin valssin, lehmus tuulessa huokailee… Murtuu huulet kylmän talven, kaiken alkaa hän uudelleen…” -Sir Elwoodin Hiljaiset Värit, Neiti Kevät


Humpsista vain, kesäaika alkoi! Räntäsateen ja uusien lumikinosten saattelemana täällä eteläisessä Suomessa. Kesäaika ja pitenevät illat sopivat hyvin myös Pyhän ajankohtaisiin teemoihin. Pääsiäissivut alkavat olla valmiina, nyt myös ruotsiksi (sacrista.evl.fi/helig/pask). Paasto pitää (melko hyvin) ja mieli kirkastuu kohti pääsiäistä. Tänään otinkin pienen varaslähdön keväthuumaan ja ostin ihanille työkavereilleni narsisseja. Välitän nämä narsissit myös kaikille blogia lukeville yhteistyöverkostoille (kuva: SLK). Paastonaikana ilo ja kiitollisuus hyvästä porukasta saa ihan herkistymään. Kivä tehdä töitä kanssanne!

Kesäajan myötä Pyhän agendalla ovat tämän vuoden kesäsuunnitelmat. Pyhä Sihteeri löysi arkistojen kätköistä kesäkuukausien kuvauksen: ”Kuljetaan kristillisten kesäjuhlien matkassa”. Onneksi sijaistavalla sihteeriköllä ei ole liikaa lomia rasitteena, joten Pyhä Kesärundi pääsee toteutumaan konkreettisesti! Seinäjoki, Raahe, Lumijoki, Oulu… Siinä ainakin alkua. Pyhän voi siis bongata kesäkuukausina tienpäältä. Yhdensortin pyhiinvaellus tämäkin. Muunlaisia pyhiinvaelluksia saa ilmiantaa koko kevään ajan ja miksei kesälläkin; Haluaisitko kenties vierailevaksi tähdeksi Pyhä Blogiin kertomaan kotiseutusi pyhistä paikoista? Nyt vain viestiä projektisihteerille!

Kuten viime kerralla mainitsin, Pyhän agendalla ovat myös suunnitelmat vuodelle 2012. Kyseessä on painopisteen viimeinen toimintavuosi, joka kulkee nimellä "Pyhän yhteydessä". Viime viikolla sain kokoustaa Pyhän Ohjausryhmän kanssa, joka alkoi pohtia ensi vuoden tavoitteita ja toimintaa. Aiempien suunnitelmien mukaan sisällöllisiä teemoja ovat Pyhä Henki, helluntai ja seurakuntalaisuus. Lisäksi luomakuntaan liittyviin näkökulmiin kiinnitetään erityishuomiota. Muutamia osahankkeita Pyhä Sihteeri on saanut valmisteltavakseen, mutta uusia ehdotuksia kerätään edelleen.

KUTSU: Kutsunkin sinut nyt visioimaan villisti Pyhää vuotta 2012! Onko sinun seurakunnassasi tai järjestössäsi tehty ansiokasta toimintaa edellä mainittujen teemojen parissa? Haluaisitko kehittää toimintaa edelleen tai jakaa sitä muiden toimijoiden kanssa? Pyhä Sihteeri vastaanottaa ehdotuksia Pyhän osahankkeiksi vappuun asti. Kokonaisbudjetti ei ole valtaisa, mutta sitä pyritään jakamaan kristillisen tasajaon ja vuositavoitteiden mukaisesti. Lähetä ehdotuksesi (tausta, perustelut, kuvaus, budjetti max. 6 000 merkkiä) vappuun (1.5.2011) mennessä allekirjoittaneelle osoitteeseen marjukka.laiho(at)evl.fi.

Innovatiivisia ehdotuksia odotellessa Pyhä Sihteeri noudattaa Sir Elwoodin ohjetta ja tanssahtelee muun muassa valssin tahdissa. Siinä sivussa luvassa myös verkkoviestintää, koulutusta, hartausmatskuja ja kirjaprojektia. Näihin kuviin ja tunnelmiin palaan taas parin viikon päästä. Pyhää kesäaikaa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti